Word geen grijze muis

By 22 september 2016 oktober 23rd, 2018 Blogteksten, Huisstijl, Visuele authenticiteit

Authenticiteit #1 — 5 voordelen van het potlood

Met al dat technologisch geweld zouden we haast vergeten, dat er misschien ergens in een la, heel eenzaam en verlaten nog een potlood ligt. Voor de jongeren onder ons: een potlood is een stukje hout met een kern van grafiet en je kunt ermee tekenen. Dus pak dat potlood, zoek een vel papier en ontdek de voordelen van zelf tekenen:

  1. Zelf tekenen zorgt voor heel veel authenticiteit, want niemand doet het zoals jij
  2. Tekeningen, zelfs klungelig, zijn altijd 1000 keer interessanter dan fotos
  3. Zelf tekenen dwingt je de werkelijkheid te beperken tot de essentie
  4.  Je kunt ideeën tekenen die niet in de werkelijkheid bestaan
  5.  Tekenen brengt je tot rust, is een momentje buiten de dagelijkse hectiek.

Door je tekening in te scannen of te fotograferen kun je het posten. Er zijn bovendien sites waar je je plaatjes online kunt bewerken, zoals deze. Handig toch?

Vond je deze post verhelderend? Deel hem met je vrienden! Wil je meer weten? Klik dan hier!

Bas van Meegen is grafisch ontwerper en zijn onderneming heet Beeldzaam. Na een studie moleculaire biologie en de lerarenopleiding biologie is hij een totaal andere weg ingeslagen. Naast een 40 urige werkweek als grafisch vormgever, studeerde hij eerst grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum Eindhoven en daarna grafisch ontwerp aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Als ontwerper focust hij zich op het vinden van manieren om zichtbare middelen (afbeeldingen, abstractere beeld-elementen en typografie op papier, monitor of andere dragers) in te zetten als taal, dus zodat een doelgroep zonder verbale uitleg weet wat er bedoeld wordt. Met Beeldzaam richt hij zich op ondernemers die toe zijn aan meer strategische zichtbaarheid en starters. Hij helpt ze met het bouwen van hun huisstijl en het visualiseren van hun verhaal: authentiek, herkenbaar en professioneel. Hierdoor worden ze beter zichtbaar, sneller bekend en krijgen ze meer ambassadeurs en klanten. ©