Skip to main content

Authenticiteit #3 — Handschrift

Wat moet ik aan het plaatje eigenlijk nog toevoegen? Zien is geloven en dat noem ik beeldzaam. Verlaat het idee dat professionaliteit betekent dat je alles met een computer moet doen. Je hebt die printplaat niet nodig om iets te maken.

Handschrift-lettertypen (scripts) worden vaak gebruikt om je het gevoel te geven, dat iemand iets speciaal voor jou heeft geschreven. Scripts maken langere teksten onleesbaar. Als je ze alleen kunt gebruiken voor korte zinnetjes, kun je ze net zo goed even zelf schrijven en inscannen.

Op de academie wordt de term handschrift synoniem gebruikt voor authenticiteit. Niemand kan jouw handschrift naäpen (er zijn wel meester vervalsers). Jouw handschrift is jouw kenmerkende stijl.

b003-1600x800-02

Als je inspiratie zoekt op dit gebied, google dan eens op Handletteren of Handlettering. Redelijk vers van de pers is het boek “Handlettering doe je zo!” van Karin Luttenberg, met allerlei tips en tricks. Nog eerder dit jaar kwam “Creatief handletteren en meer” uit van Gabri Joy Kirkendall en Laura Lavender.

Vond je deze post verhelderend? Deel hem met je vrienden! Wil je meer weten? Klik dan hier!