Eigen foto’s verhogen je authenticiteit

By 27 september 2016 oktober 23rd, 2018 Blogteksten, Huisstijl, Visuele authenticiteit

Authenticiteit #2 — Maak zelf foto’s

Ondernemers hebben het steeds meer over authenticiteit. Het is niet alleen lekker om jezelf te zijn, het is ook nog eens in. Maar hoe zit dat dan met plaatjes?

Nog steeds plukken veel ondernemers beelden van het internet. Daar kom je natuurlijk wel mee weg, maar het blijft een vorm van diefstal. Niet doen dus.

Stockfotografie dan? Zo duur is het niet en je kunt redelijk snel iets leuks vinden. Maar stockfoto’s zijn bijna altijd slaapverwekkend perfect. Ook maar niet doen.

Tegenwoordig heeft iedereen zo’n handig apparaat, waarmee je behalve bellen ook brood kunt toasten, het humeur van de buurman meten en… foto’s maken! Misschien moet je even op pad, maar het loont! Mensen zien dat je de foto’s zelf hebt gemaakt en dat zorgt voor een authentieke uitstraling. Dus gebruik je middelen! Voor fotografie waar veel van afhangt zou ik een goede fotograaf inhuren.

Met dank aan Joeki Boelo, mijn trouwe collega (0,6 fte).

Vond je deze post verhelderend? Deel hem met je vrienden! Wil je meer weten? Klik dan hier!

Bas van Meegen is grafisch ontwerper en zijn onderneming heet Beeldzaam. Na een studie moleculaire biologie en de lerarenopleiding biologie is hij een totaal andere weg ingeslagen. Naast een 40 urige werkweek als grafisch vormgever, studeerde hij eerst grafische vormgeving aan het Grafisch Lyceum Eindhoven en daarna grafisch ontwerp aan de kunstacademie St. Joost in Breda. Als ontwerper focust hij zich op het vinden van manieren om zichtbare middelen (afbeeldingen, abstractere beeld-elementen en typografie op papier, monitor of andere dragers) in te zetten als taal, dus zodat een doelgroep zonder verbale uitleg weet wat er bedoeld wordt. Met Beeldzaam richt hij zich op ondernemers die toe zijn aan meer strategische zichtbaarheid en starters. Hij helpt ze met het bouwen van hun huisstijl en het visualiseren van hun verhaal: authentiek, herkenbaar en professioneel. Hierdoor worden ze beter zichtbaar, sneller bekend en krijgen ze meer ambassadeurs en klanten. ©